Vremea a fost deosebit de calda pentru aceasta perioada. Cerul a fost variabil. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari izolate de pana la 36 km/h, la Sighetu Marmatiei, iar la munte de pana la 90 km/h, la Vf Iezer, spulberand zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 11 grade la Ocna Sugatag si 14 grade la Sighetu Marmatiei, Targu Lapus.

Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic si Targu Lapus -3 grade. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si partial umed in zona de munte (Pasul Prislop si Pasul Gutai), respectiv la Cavnic, Izvoare si Suior. Celelalte sectoare de drum au carosabilul curat si uscat. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu patru utilaje si au raspandit 12 tone de material antiderapant in Pasul Prislop si Pasul Gutai. SC Drumuri si Poduri a intervenit cu patru utilaje si a imprastiat 23 tone de material antiderapant la Cavnic, Suior si Izvoare. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Strat de zapada se gaseste doar in zona montana inalta si masoara pana la 20 cm la Vf. Iezer, 17 cm la Baiut, 16 cm la Cavnic, 6 cm la Luhei, 4 cm in Pasul Gutai, Firiza si Baia Borsa, 1 cm in Poiana Borsa. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad la Vf. Iezer, in Pasul Prislop si la Targu Lapus, 0 grade in Pasul Gutai, 1 grad la Sighetu Marmatiei si Cavnic, 2 grade in Baia Mare, Baia Sprie, si la Ocna Sugatag, 3 grade la Borsa, Viseu de Sus, Seini si Somcuta Mare. Cerul este senin in partea de nord a judetului si acoperit in rest. Vizibilitatea in trafic este buna, vantul sufla linistit. Sunt asigurate serviciile de utilitate publica. Vremea va fi calda astazi in judet. Cerul va fi temporar noros. Local va ploua slab. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 9 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceata noaptea si dimineata.

Articolul precedent785 de pacienți, din care 292 copii au ajuns la UPU Baia Mare, în doar 3 zile. Program de vizită restricționat în spital
Articolul următorRezultate remarcabile la tenis pentru maramureseanca Marta Szabo