Pornind cu avantajul singurei victorii din istoria celor două cluburi, cea din sferturile de finală ale Cupei Regelui 67-5 (41-0) vicecampioana României avea în primele 20 de minute ale primului mitan să primească o replică extrem de curajoasă, marinarii reușind în mai tot acest interval de timp să se instaleze în jumătatea nostră, punctând la atât la posesia balonului cât și la inițiative pe faza de atac.

Loviturile de penalitate semnate în minutele 6 și 24 de mijlocașul la grămadă Victor Dumitru nu fac altceva decât să stârnească orgoliul zimbrilor care până la pauză reușesc să întoarcă rezultatul, prin două eseuri reușite în minutele 30 și 40. Dacă primul eseu a fost unul de penalizare, cel din finalul primei reprize au purtat amprenta puternicului jucător din linia a-II-a Florian Roșu. La pauză se intră cu un avantaj de opt puncte, scor 14-6.

În actul secund exprimarea în joc a zimbrilor face inutilă replica marinarilor care pur și simplu sunt depășiți atât de valoarea adversarului dar mai ales de miza jocului și a competiției. Doar de șase minute au avut nevoie băimărenii pentru a putea ridica la patru numărul eseurilor marcate, Ionuț Botezatu fiind cel ce punctează pentru obținerea punctului bonus ofensiv. Până la final doi dintre tonganii echipei, aripa Sikuea Taliauli cu trei eseuri reușite în (minutele 44, 64 și 77) respectiv Sione Fakaosilea (minutul 54) vor contribui alături de Adrian Apostol (minutul 71) la pleiada de opt eseuri marcate în această etapă inaugurală a celei de-a opta stagiunea a SuperLigii de Rugby.

Șapte din cele opt eseuri vor fi susținute de transformările centrului de 24 de ani Alexandru Bucur (aflat și de această dată într-o zi de grație). Ultimele secvențe ale acestui prim episod al confruntării dintre C.S.M.Știința Baia Mare – A.C.S.Tomitanii Constanța, aduce singurul eseu al marinarilor reușit de uvertura Christopher Dudman, scorul final consemnat fiind de 52-11 la pauză 14-6.

Articolul precedentFondurile europene alocate tinerilor fermieri prin PNDR 2020 în sesiunea 2018 s-au epuizat în 36 de zile
Articolul următorLegenda lui Pintea Haiducul și legătura sa cu Maramureșul