Foto arhiva

Având în vedere faptul că sezonul rece își face tot mai simțită prezența, pompierii maramureșeni vin în sprijinul cetățenilor cu sfaturi referitoare la coșurile pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți.

Pompierii reamintesc că pentru evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi, coşurile trebuie curăţate de către personal specializat în domeniu cel puţin o dată pe an în cazul utilizării de combustibil gazos şi cel puţin de două ori pe an în cazul sistemelor de încălzire alimentate cu combustibil lichid şi solid, dar obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

”Instalațiile de încălzire trebuie verificate înainte de a fi puse din nou în funcțiune, la trecerea prin acoperiş se va lăsa o distanţă de cel puţin 10 cm între faţa exterioară şi elementele combustibile ale acoperişului, acest lucru este foarte important deoarece majoritatea cauzelor de incendiu se datorează faptului că aceste coșuri de fum nu sunt protejate corespunzător față de materialele combustibile din acoperiș. De asemenea coșurile de fum se prelungesc deasupra acoperișului cu 0,5-0,8 m. Coșurile de fum din metal, acele burlane, nu vor fi instalate la o distanță mai mică de 70 de cm față de pereții de scândură sau paiantă. Orice situație de urgență se anunță în cel mai scurt timp prin numărul de urgență” , a spus Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

Verificarea periodică a cazanelor şi a recipienţilor sub presiune de către personal autorizat ISCIR, este obligatorie.

 

 

 

Articolul precedentDe Centenar 400 de piloți și echipaje din Europa celebrează eroii români
Articolul următorUn borșean a fost accidentat mortal în timp ce traversa prin loc nepermis