În anul centenarului Marii Uniri, Biserica greco-catolică din Ieud a făcut un monument dedicat eroilor din comună. Monumentul, denumit „Centenarul Marii Uniri și al victimelor regimului comunist”, va fi inaugurat duminică, 25 noiembrie.

 

La aceste eveniment sunt așteptați să participe preoți și maramureșeni din localitățile învecinate, dar și oficialități locale și județene.

 

”Duminică parohia noastră va fi într-o zi de sărbătoare pentru că va avea loc sfințirea monumentului dedicat Centenarului Marii Uniri și al victimelor rezistenței. Sfânta Liturghie și oficiul de sfințire al monumentului vor fi făcute de preasfințitul Vasile, episcopul nostru și așteptăm în urma invitației făcute prezența oficialităților județene precum și a primarilor din zonă, dar și alte personalități locale.  Această dorință la venirea mea în această parohie am găsit-o vie și așa cum biserica a fost mereu alături de acest mare eveniment al poporului roman, Marea Unire, și acum la 100 de ani biserica și-a arătat dorința de a marca acest eveniment. În felul acesta am vrut să legăm și rezistența pe care mulți consăteni din această localitate au făcut-o în perioada comunistă și astfel am ajuns să realizăm acest monument”, a precizat preotul Vasile Codrea.

 

Evenimentul va începe cu Sfânta Litughie urmată de sfințirea monumentului.

 

”Vreau să menționez că evenimentul va începe la ora 10:30 cu Sfânta Liturghie iar apoi la ora 12:00 va fi sfințirea monumentului și slujba de pomenire care se va face după această sfințire”, a adăugat preotul.

 

Monumentul este amplasat în curtea Bisericii greco-catolice din Ieud.
Articolul precedentLuni se întrerupe furnizarea apei pe o stradă din Sighet
Articolul următorCăruțele care au pornit din Maramureș pentru a parcurge “Drumul Unirii”au ajuns și în județul Sălaj