Românii și dreapta Tisei și maramureșenii care au pornit din Sighetu Marmației încă de joi în „Convoiul Unirii”, au plecat din Șomcuta Mare spre județul Sălaj în dimineața zilei de sâmbătă, dar căruțelor deja existente li s-au alăturat și maramuresenii din Ardusat și Mireșu Mare, delegații conduse de primarii acestor localități, Ciprian Rus și Ioan Mătieș.

 
Înainte de a porni din nou la drum, călătorii au mulțumit pentru găzduire primarului Gheorghe Buda, iar părintelui protopop i-au mulțumit pentru rugăciunea de binecuvântare.
Prin localitățile prin care au trecut delegații au fost întâmpinați de localnici care i-au așteptat cu steaguri și multă veselie, dorindu-le să aibă un drum cât mai ușor și să ajungă în timp la marele și importantul eveniment care va avea loc sâmbătă, 1 Decembrie, în Alba Iulia, când întregul popor va evoca, de Ziua Națională a României, Marea Unire care a avut loc cu 100 de ani în urmă.


Sâmbătă după-amiaza, convoiul cu delegații maramureșeni la Marea Adunare Națională care va avea loc in 1 Decembrie, la Alba Iulia au ajuns in Gâlgău, județul Sălaj, unde au fost întâmpinați cu urale de bucurie și cu steaguri tricolore de reprezentanții administrației locale, dar și de cetățeni. S-a intonat imnul României, imnul delegației și s-au auzit cântece patriotice care au încălzit inimile tuturor celor prezenți.

Articolul precedentBiserica greco-catolică din Ieud a făcut un monument dedicat eroilor din comună
Articolul următorExpoziţia de artă fotografică itinerantă „ZESTREA, VIE ROMÂNEASCĂ”, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918