În Sighetu Marmației din 244 de dosare în plată, doar 10 beneficiari de ajutor social sunt apți de muncă și nu au refuzat niciun loc de muncă. La ședința de Consiliu Local din ianuarie directorul Direcției de Asistență Socială Sighetu Marmației a vorbit despre beneficiarii de ajutor social, câți dintre aceștia sunt apți de muncă, dar și câți sunt scutiți de la muncă din diferite motive.

”La data de 22 ianuarie 2019 erau în lucru 258 de dosare din care au fost suspendate 14 și au rămas în plată 244. Persoane scutite de muncă în folosul comunității conform legii 416 sunt: persoane care au în creștere și în îngrijire copii cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani -56 de persoane, persoane care au împlinit vârsta standard de pensionare coform legii-90, persoane care nu au capacitatea fizică și psihică necesară de a presta muncă în folosul comunității-88 de beneficiari, diagnosticați cu TBC activ, tulburări de personalitate, schizofrenie, depresie, hepatite virale, boli dermatologice, conform actelor medicale depuse la dosar. Persoane apte de muncă cu viza de la șomaj și care nu au refuzat niciun looc de muncă, 10. Eu nu pot să îi oblig să vină toți 10 într-o zi la muncă. Ei în intervalul de 20-22 de zile lucrătoare într-o lună pot să își efectueze munca, adică cele 4, 5 zile/lună când vor ei, asta prevede legea. Cu acești oameni anul trecut noi am igienizat sediul nostru, cele două creșe”, a precizat Marius Volcovinschi, directorul Direcției de Asistență Socială Sighetu Marmației.

În ceea ce privește orele de muncă pe care sunt obligați să le presteze, Marius Volcovinschi a precizat că aceștia trebuie să munceacă, 4,5 zile/lună.

Articolul precedentPeste 230 de abateri rutiere sancţionate în acest week-end de poliţiştii maramureșeni
Articolul următorRestricții în Maramureș din cauza Pestei Porcine Africane diagnosticată la mistreți din județul Satu Mare