Corul Bisericii greco-catolice Cristos Rege din Sighetu Marmației a susținut în duminica de Florii concertul de pricesne dedicat celor 7 episcopi greco-catolici morți în faimă de martiri care vor fi beatificați de Papa Francisc la Blaj în 2 iunie.

Concertul a avut loc pe celularul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței. La eveniment a participat și episcopul greco-catolic Vasile Bizău.

”Acest timp sfânt se deschide în seara aceasta a Săptămânii Mari cu acest concert pascal dedicat memoriei episcopilor greco-catolici martiri care anul acesta vor fi beatificați. Între zidurile acestei închisori care a devenit un Memorial, parcă auzim încă suferințele celor închiși ca și cum au rămas imprimate în ziduri, dar mai ales în inimi, rugăciuni înălțate către Dumnezeu pentru cei care au avut credință și speranță, strigăte de ajutor pentru cei care erau în suferință și încredințarea de pe urmă pentru cei care au murit aici. Toate acestea peste timp se răsfrâng în această armonie a corului Cristos Rege pentru care eu le mulțumesc”, a spus episcopul greco-catolic Vasile Bizău.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate și biografiile celor 7 episcopi care vor fi beatificați.

Concertul de pricesne a fost susținut de Corul Bisericii greco-catolice Cristos Rege din Sighetu Marmației, dirijor prof. Rodica Gheorghiu.

Articolul precedentCanabis descoperit asupra unui tânăr de către polițiștii de frontieră
Articolul următorOamenii de afaceri din Maramureş au plantat copaci