Municipiul Baia Mare are începând de astăzi un nou Cetățean de onoare. Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu a primit astăzi acest titlu din partea consilierilor locali, într-o ședința de îndată.

Ioan Mircea Paşcu are 70 de ani , a fost deputat de Maramureș în mandatul 1996-2000 și deputat de Satu Mare în mandatul 2000-2007.

Între anii 2005 și 2006 a fost observator din partea României la Parlamentul European și începând din 2007 este în Parlamentul European. Ioan Mircea Paşcu s-a născut în Satu Mare iar tatăl sau este din Maramureș.

Ioan Mircea Pașcu este profesor titular al cursurilor Mari teme ale politicii mondiale, Politica externă a României, Relațiile Externe ale Uniunii Europene ținute la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA.
De asemenea este unul din fondatorii Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, al cărei Departament de Relații Internaționale l-a condus între anii 1990 și 1996.
Absolvent, în anul 1971, al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerț Exterior, obține în 1980 titlul de Doctor al Institutului de Studii Politice.

Articolul precedent”Micii antreprenori” maramureșeni au fost premiați 
Articolul următorMaramureşenii vor vota în peste 400 de secţii de votare