Astăzi a debutat prima ediție a turneului de șah ” Memorialul Brătienii. Competiția este organizată de Partidul Național Liberal – Sighetu Marmației în parteneriat cu CS Sigmar Sighetu Marmației și este dedicată copiilor sub 14 ani.

Prin acest eveniment organizatorii vor să încurajeze practicarea șahului de către copiii din Sighet întrucât acest sport îi ajută să își dezvolte imaginația, să se concentreze și să își facă o strategie. 40 de copii participă la prima ediție a turneului de șah ” Memorialul Brătienii”.

”Astăzi la sediul Partidului Național Liberal din Sighet are loc prima ediție a Cupei Brătianu la șah. Este un proiect pe care l-am gândit datorită faptului că în Sighetu Marmației există mulți copii care fac performanță în șah, avem în Sighet premii naționale și internaționale și consider că acești copii ai Sighetului merită să fie promovați. Toată perfomanța extrașcolară merită toată atenția noastră însă am gândit acest proiect pentru șahul până la urmă este sportul minții, este sportul care necesită multă concentrare, multă atenție și are un rol important în devoltarea copiilor”, a declarat Daniela Onița Ivașcu, președinte PNL Sighetu Marmației.

Programul acestei acțiuni cuprinde și vizite la Memorialul  Victimelor Comunismului și al Rezistenței și la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației.

”După deschiderea oficială vom avea o vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței unde copiii vor lua parte la o mică lecție de istorie, apoi se va intra în programul de joc iar sâmbătă vor avea încă o partidă de șah iar în urma jurizării, concursul este unul omologat, vor fi decernate premiile și copiii vor avea parte de foarte multe surprize”, a adăugat Daniela Onița Ivașcu.

Turneul de șah se va desfășura pe două categorii: șah rapid pentru copii sub 14 ani și blitz pentru copii sub 14 ani.

Articolul precedentMâine va avea loc în Baia Mare faza națională a Marșului Factorilor Poștali
Articolul următorSelecție pentru turneul speranțelor