Banii pot fi o tentaţie şi poate că nu le este tocmai uşor celor care găsesc sume consistente sau bunuri de valoare să aleagă calea legală, şi morală, de a-i restitui proprietarului sau de a-i duce la poliţie.

În judeţ au fost mai multe cazuri care au demonstrat spiritul civic al maramureşenilor în astfel de situaţii însă ieri, un bărbat din Baia Sprie a ales varianta ilegală.

A fost prins la scurt timp de poliţişti, iar acum este cercetat.

Mai exact, ieri, 03 septembrie, poliţiştii au fost sesizaţi că un bărbat domiciliat în comuna Şişeşti şi-a pierdut portofelul pe strada Micraraion Vest din Baia Sprie. Victima a declarat că avea în portofelul pierdut 1 000 de lei şi acte personale.

Poliţiştii din Baia Sprie au demarat de îndată activităţi specifice în vederea identificării persoanei care l-a luat şi recuperării prejudiciului. În câteva ore a fost identificat şi găsit un bărbat de 54 de ani, asupra căruia a fost găsită suma de 950 de lei. Acesta a precizat că după ce a găsit portofelul a luat banii, iar actele le-a aruncat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

 

Articolul precedentAtenţie la metoda de înşelăciune „acoperişul” sau „burlanul”!
Articolul următorÎn atenţia copiilor care au pensii de urmaş: trebuie depuse noi adeverinţe la Casa de Pensii