Au mai rămas doar câteva săptămâni până la Crăciun iar în Sighetu Marmației a început goana după bradul care va împodobi casele maramureșenilor de sărbători. Încă din primele zile ale lunii decembrie magazinele de profil din municipiu au expus brazii de diferite soiuri și dimenisuni.

Anul acesta oferta la brazii naturali este diversificată. Fie că vorbim despre cei tăiați sau de cei în ghiveci, acesta se găsesc în magazinele de profil din Sighetu Marmației de diferite dimensiuni astfel că cei interesați au de unde alege.

”Au început sighetenii să se intereseze de brazi, încă nu se cumpără dar interesul este mare. Avem brazi normandezi tăiați și brazi argintii tăiați sau brazi argintii în ghivece. Cei mai cautați sunt cei de 2 m sau 2,5m”, a spus Ecaterina Chiral, administrator magazin de profil.

Cerere mare este și pentru brazii în ghiveci, specialiștii spun însă că aceștia trebuie îngrijiți corespunzător ca să reziste.

”Bradul în ghiveci trebuie dus într-un loc ferit, să stea afară aproximativ o săptmână înainte să fie dus în casă deoarece șocul termic este prea mare, de la – 10 grade să fie dus la 20 de grade este o diferență mare și poate fi afectat, a adăugat Ecaterina Chiral.

Anul acesta în magazinele de specialitate se găsesc brazi la prețuri pentru toate buzunarele.

Articolul precedentBiserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana a fost restaurată
Articolul următorExamene trichineloscopice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă