Vacanța de vară s-a terminat iar astăzi a sunat din nou clopoțelul în unitățile de învățământ din Sighetu Marmației. Încărcaţi de emoţie şi entuziasm, copiii şi părinţii au păşit împreună în curtea școlilor pentru a participa la festivitatea din prima zi de școală.

Deschiderea anului școlar 2018-2019 s-a făcut cu intonarea imnului și cu o rugăciune. Au urmat apoi discursurile directorilor unităților de învățământ și a oficialităților prezente care le-au urat bun venit elevilor și ale reprezentanților Poliției Române, care i-au asigurat pe elevi că vor fi alături de ei pe tot parcursul anului școlar.

”Începem cu emoții un nou an școlar. Bobocilor din clasele pregătitoare le urez bun venit la școală. Să vă placă la școală și să veniți cu mare plăcere. Dragi elevi este prima zi de școală, o zi în care avem ocazia să rememorăm momentele frumoase, plăcute din anul școlar anterior. Ne dorim ca aceste momente să se repete cu aceleași rezultate frumoase”, a spus Oana Tompoș, directorul Școlii Gimnaziale George Coșbuc din Sighetu Marmației.

”Vă asigurăm că vă vom fi alături, în apropierea unității de învăţământ, pe traseele către școală și spre casă. Vom concepe și desfășura programe și activități de informare și prevenire, vom fi la întâlniri cu elevii şi le vom spune cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situații dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri acasă sau folosesc internetul. Sperăm ca această zi să rămână o frumoasă și puternică amintire. Vă urăm tuturor un an școlar plin de reușite și împliniri și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de colaborare, ca parteneri în procesul de educație”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

”Prima zi de școală a reprezentat mereu un nou început, o nouă speranță care vine cu emoții atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, vine cu așteptări și dorințe.
Acum, la începutul unui nou an școlar le doresc tuturor copiilor multe succese și realizări în drumul pe care îl vor parcurge, dascălilor le doresc putere de muncă și dorința de a transmite micilor învățăcei toate cunoștințele lor, iar părinților le doresc răbdare și înțelegere pentru ca, la finalul anului educațional, în luna iunie, să privim doar chipuri fericite și zâmbete de mulțumire la festivitatea de premiere a unui an încununat de reușite”, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Articolul precedentMarți se întrerupe furnizarea apei în Sighetu Marmației
Articolul următorFestivalul Concurs Internațional ”Liviu Borlan” s-a desfăşurat la Casa Tineretului