Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş desfăşoară până în luna octombrie 2019, în cadrul unei campanii naţionale, o acţiune de conştientizare şi control privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor.

Motivele acestei acţiuni au fost determinate de numărul de accidente de muncă înregistrat precum şi gravitatea acestora. Aceste elemente au reprezentat factorul determinant pentru a continua şi intensifica acţiunile de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi asupra modului în care angajatorii realizează în şantierele temporare şi mobile, măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă.

„Principalele obiective ale acestei acţiuni sunt creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime; încurajarea unei abordări participative prin implicarea principalilor actori din domeniul construcţiilor implicaţi în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale în acest domeniu precum şi promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate.” a declarat Mircea Onea, purtător de cuvânt al ITM Maramureş.

În perioada martie – mai 2019 au avut loc întâlniri de prezentare şi conştientizare, urmând ca în intervalul iunie – octombrie 2019 să se desfăşoare acţiunile de control.

Acţiunile de verificare a măsurilor dispuse în urma controalelor se vor desfăşura în perioada noiembrie – decembrie 2019.

Articolul precedent26 de localități maramureșene afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase
Articolul următorMaramureșenii revoltați că primul ministru al României, Viorica Dăncilă a evitat întâlnirile cu cetățenii în timpul vizitei în Maramureș