Un apel la 112 a anunțat în această seară că o persoană a căzut într-o fisură de pe Dealul Minei, deasupra Lacului Albastru din Baia Sprie.

Echipa de prim răspuns a Salvamont Maramureș a ajuns în aproximativ 18 minute la locul incidentului și a constatat faptul că un tânăr de 26 ani căzuse într-o râpă de aproximativ 20-25 metri adâncime.

Scoaterea lui la suprafață a necesitat tehnici speciale de coborâre cu targa și alte echipamente de salvare constând în corzi, blocatoare, tehnici de rapel, tracționări și lansări multiple.

G

Echipa de salvatori a coborât la tânărul accidentat și a constatat că acesta avea leziuni la nivelul capului, la picioare, la nivelul bazinului și își pierduse cunoștința,

Salvamontiștii au afirmat că starea generală a tânărului era precară.

La aproape 40 minute  a sosit și echipa de suport iar la fața locului au ajuns și echipajul SMURD dar și Poliția Baia Sprie.

“A început lansarea salvatorilor în râpă împreună cu echipamentele de salvare pentru preluarea accidentatului și urcarea lui. Datorită terenului extrem de dificil și a unei înclinații de peste 35 grade, având unele locuri unde era plan vertical, iar stânca extrem de fragilă, desprinzându-se în bucăți mici care puneau în pericol siguranța salvatorilor, operațiunea de extragere s-a derulat extrem de precaut și a durat în jur de 1 oră și 45 de minute.” au explicat reprezentanții Salvamont Maramureș.

În jurul orelor 22.30 fiind coborâtă la baza stâncii, victima a fost predată echipajului SMURD pentru a fi transportată la unitatea medicală de urgență din Baia Mare, acțiunea fiind încheiată cu succes.

Foto: Salvamont Maramureș

Articolul precedentCros umanitar “Aleargă și ajută” pentru achiziționarea unui aparat TECAR
Articolul următorClujul găzduiește primul duel studențesc al stagiunii