Până în 17 martie Poliția Română, prin structurile rutiere, derulează acțiunea SEATBELT, în cadrul căreia oamenii legii desfășoară activități pentru verificarea folosirii centurii de siguranță. Astăzi polițiștii de la Secţia 6 Sarasău au acţionat pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate, de către ocupanţii autovehiculelor aflate în trafic.

Poliţiştii rutieri le-au explicat participanţilor la trafic importanţa utilizării centurii de siguranţă pentru reducerea riscului de deces în caz de accident sau al vătămărilor corporale grave.

Șoferii care au fost depistați de polițiști că nu poartă centura de siguranță au fost sancționați. Centura constituie cel mai eficient mijloc de protecţie împotriva vătămării în caz de accident. Două treimi dintre persoanele decedate în accidente rutiere în 2016 nu purtau centura de siguranţă.

”Astăzi a fost organizată o acțiune pentru controlul celor care nu poartă centura de siguranță. Este o acțiune referitoare la centura de siguranță care este cel mai eficient mod de a salva viața celor care sunt implicați în accidente rutiere. În general șoferii maramureșeni poartă centura de siguranță, așa am constatat de cele mai multe ori când s-au făcut verificări, sunt conștienți de importanța centurii de siguranță. Au fost depistați și șoferi care nu purtau centura de siguranță omologată motiv pentru care li s-a întocmit proces verbal de constatare a contravenției”, a precizat Gabor Franyi, agent șef adjunct de poliție.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

 

Articolul precedentS-au plantat copaci în parcul Grădina Morii din Sighetu Marmației
Articolul următorVenituri semnificative încasate luna trecută la bugetul statului