După ce săptămâna trecută s-au tăiat mai mulți copaci din Parcul Grădina Morii din Sighetu Marmației, astăzi reprezentații administrației locale împreună cu elevii de la două unități de învățământ din oraș au plantat alți arbori în această zonă.

Primarul municipiului Sighetu Marmației a precizat că arborii au fost tăiați pentru că erau bătrâni și riscau să se rupă, reprezentând un pericol pentru trecători.

”Din păcate, vrem, nu vrem arborii bătrâni mor, noi avem obligația să încercăm să îi toaletăm pentru că altfel îi expunem la accidente pe copiii care sunt așa de mulți în această zonă. Am toaletat copacii, însă a mai căzut la vântul de acum 3 zile încă un arbore. Oamenii sunt oarecum justificat alarmați că se taie acești arbori și nimic nu le ia locul. Astăzi avem o acțiune prin care încercăm să completăm locurile rămase goale cu arbori pe care i-am cumpărat mați de la Dej. Avem stejar roșu, avem tei, mesteacăn și catalpă”, a precizat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Miercuri au fost plantați 60 de arbori, iar la această acțiune au participat și elevii Liceului Pedagogic Regele Ferdinand și ai Școlii Gimnaziale ”Dr. Ioan Mihalyi  de Apșa”.

”Am cumpărat arbori de talie mai mare ca să se prindă cât mai repede. Am chemat în ajutorul nostru, nu pentru că nu ne-am descurca cu forțele proprii, muncitorii noștri sunt pregătiți să facă acest lucru, dar pentru a conștientiza importanța copacilor în rândul tinerilor, am chemat tineri de la Școala Dr. Ioan Mihalyi  de Apșa și de la Liceul Regele Ferdinand, e foarte important pentru ei să învețe și să conștientizeze ce înseamnă să plantezi un arbore”, a adăugat edilul local.

Acțiunea a fost pe placul copiilor, fiind educativă, dar și distractivă.

Articolul precedentCS Minaur învinge CSM Bacău și păstrează cele 3 puncte
Articolul următorAcţiunea SEATBELT în Maramureș. Centura de siguranţă salvează vieţi