Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, al Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 07 noiembrie, au participat 111 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor 15 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 118 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1135 de persoane şi au fost verificate 116 de mijloace de transport, din care 57 mijloace de transport public în comun, 2 mijloace de transport agrement trenuleţe/trăsuri/telescaun, etc. şi 16 operatori autorizaţi/transportatori de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentRomânia intră în carantină parțială, timp de o lună, începând de astăzi
Articolul următorPoliţiştii din întreaga ţară au ţinut un moment de reculegere în memoria poliţistului de 34 de ani răpus de coronavirus