Creștere semnificativă a valorii mărfurilor derulate prin Biroul Vamal Sighet. Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată, în special din comerțul cu state terțe. 

Acțiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea de controale la persoane juridice, încheiate cu 20 de note unilaterale și 18 decizii pentru regularizarea situației în valoare de 191.592 lei, a precizat Florin Moldovan, șef birou Vamal de Interior Maramureș. Principalele mărfuri importate în luna iunie au fost: cherestea de rășinoase, semifabricate din lemn de fag, lamele de stejar, placaj, mesteacăn, scaune și mese de lemn, părți de mobilier, anvelope noi din cauciuc, stofă pentru tapițerie, zgură ceramică pentru teren de tenis, piulițe hexagonale din oțel. Acestea provin din Ucraina, China, Federația Rusă, Serbia, China și Turcia. Mărfurile exportate la nivelul județului au fost efectuate spre Elveția, Federația Rusă, Statele Unite ale Americii, Israel, Liechtenstein, Republica Moldova și Turcia (elemente lamelare stratificate, panouri din lemn, blaturi din lemn, mobilier din lemn, scaune din lemn, parchet stejar stratificat).
Au fost efectuate 228 controale vamale și s-au întocmit pe linia combaterii fraudei vamale și fiscale 10 procese verbale de constatare și sancționare, în cuantum de 19.000 lei. Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat, în luna iunie, de aproximativ 14.900 mijloace de transport, respectiv peste 77.000 de persoane. În data de 15 iunie a.c., la un control vamal efectuat pe sensul de intrare au fost descoperite în trusa medicală și la bordul unui autoturism 540 țigarete de proveniență ucraineană. La data de 19 iunie, în aripa spate a unui autoturism au fost găsite 1620 țigarete de proveniență ucraineană. În data de 23 iunie, s-a descoperit în bagajele unui călător dintr-un autoturism 4000 țigarete de proveniență ucraineană.
Articolul precedentUnii copii din sistemul de protecţie îşi petrec vacanţa în Italia
Articolul următorDefectarea locomotivei a provocat o întârziere de peste 2 ore a trenurilor pe ruta Jibou-Baia Mare şi retur