În Italia, pe litoralul românesc dar și în alte locuri de agrement își petrec vacanța de vară copiii aflați în sistemul de protecție. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș organizează,  pe parcursul vacanței, activități de recreere și petrecere a timpului liber, care le asigură acestor copii aflați în sistemul de protecție participarea și implicarea la viața socială a comunității. 

Taberele organizate pentru copiii din sistemul de protecție al DGASPC Maramureș au început încă din luna iunie și vor continua pe toată perioada estivală. 32 de copii din sistemul de protecție au plecat deja în Italia. Ei își vor petrece toată vacanța de vară acolo și se vor întoarce în casele și centrele DGASPC Maramureș abia la începutul lunii septembrie. De asemenea, alți 40 de copii au plecat într-o tabără organizată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Maramureș, la Centrul de Agrement 2 Mai din Constanța.
”La o tabără de vară în Italia vor pleca, de asemenea, la începutul lunii august 16 copii și tineri din sistemul de protecție cu sprijinul Asociației S.O.S. Bambini și, de asemenea, în a doua jumătate a lunii august, alți copii și tineri din Maramureș vor participa la o tabără organizată pe litoralul Mării Negre, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului. Fiind vorba de vacanța de vară, colegii noștri îi implică pe copiii și tinerii noștri în numeroase activități recreativ educative cu scopul de a le dezvolta personalitatea, gradul de responsabilitate și abilitățile de relaționare și socializare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș, Adrian Mândru.
Fundaţia Madre Colomba din Sighetu Marmaţiei, în colaborare cu Asociaţia Fraţi Minori Capucini, organizează spre exemplu, în această perioadă, un campus de vară în cadrul căruia copiii participă activ la diferite activităţi de creaţie, jocuri, dansuri şi discuţii pe diferite teme. Scopul unei astfel de activităţi este de a le oferi copiilor posibilitatea de a petrece timpul într-un mod plăcut şi distractiv, fără a se deplasa prea departe de casă. Copiii de la CTF Pandurilor au primit cu bucurie invitaţia de a participa şi în acest an la activităţile propuse de organizatori.
Articolul precedentMaramureșean depistat în trafic cu viteză excesivă şi fără permis de conducere
Articolul următorActivitate intensă la Birourile Vamale din Maramureş