Încă 500 de apartamente din municipiul Baia Mare vor intra în proces de reabilitare completă pentru a spori confortul termic al clădirilor, a anunțat primarul Cătălin Cherecheș.

 

„Reabilităm termic încă 500 de locuințe din Baia Mare. Am depus spre finanțare proiectele în urmă cu câteva zile. Continuăm astfel demersurile care vizează reabilitarea imobilelor de locuit, eficientizându-le din punct de vedere termic, dar și oferind un plus esteticii orașului nostru.
Urmează să fie reabilitate într-o manieră amplă, menită să asigure climatul interior impus de cerințele minimale de confort și economie de energie ale imobilelor, locuințele situate în blocurile nr. 54, 56, 58 și 60 de pe strada Progresului, blocul nr. 24 de pe strada Independenței, blocul nr.45 de pe strada Victoriei, blocul nr.31 situat pe strada Victor Babeș, respectiv imobilele Nr 2, 3 și 4 din Piața Revoluției”, a spus edilul băimărean.
 
Potrivit acestuia, Toate blocurile din oraș vor fi reabilitate și izolate termic, dar și zugrăvite.
 
„Continuăm să facem pași importanți, respectiv să investim în cadrul programului care l-am gândit pentru oraș, pentru toate blocurile, nu doar pentru izolarea termică ci și pentru reparații la fațade și zugrăvire, pentru a putea da astfel o altă față orașului. Este un demers pe care l-am inițiat în urmă cu mulți ani și care are rezultate vizibile. Am aprobat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local depunerea spre finanțare a unor proiecte care vizează investiții de acest fel prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării”, a subliniat Cătălin Cherecheș.
 
Edilul spune că pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor din municipiu, cetățenii au depus solicitări încă din 2013.
 
„Pentru proiectele depuse zilele trecute spre finațare avem solicitări încă din 2013 de la cetățeni, de când a început prima poveste a reabilitării. Spun poveste pentru că la început așa a fost și pentru că abia după foarte mulți ani, în Programul Operațional Regional, au apărut cu adevărat finanțările, respectiv contractele pentru realizarea unor astfel de reabilitări orientate spre eficiență energetică.
Vom continua în această logică a componentei 5 pe Planul Național de Redresare și Reziliență cu alte proiecte care vizează transportul public, ne vom axa pe câteva artere principale de circulație din municipiu unde să avem piste de biciclete utile atât pentru copii, tineri cât și pentru ceilalți cetățeni ai municipiului Baia Mare. Mă refer aici la celălalt mal al râului Săsar, cel pe care nu îl abordăm acum în finanțarea pe Programul Operațional Regional”, a mai precizat primarul Cătălin  Cherecheș.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentSCJU Târgu Mureș: Misiune de troliere extrem de dificilă în Munții Maramureșului, a elicopterului SMURD Mureş, îndeplinită cu succes
Articolul următorFABULOS! Cine este noua regină a rețelei de prostituate de lux din România – Raluca, soția boss-ului Romprest Orlando Valache