În 13 august a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş în cadrul căreia s-a stabilit sistemul competiţional pentru sezonul 2019/2020. Faţă de sezoanele precedente, campionatul viitor al Ligii 4 şi 5 aduce unele modificări.

Liga 4 va fi compusă şi în stagiunea care va debuta pe 25 august tot din două serii, 11 în Seria Nord, respectiv 13 echipe în Seria Sud. Însă noutatea o reprezintă faptul că la finalul campionatului, după disputarea turului şi a returului, va exista un play-off, primele două clasate urmând să se califice în această fază. Locul 1 din Nord se va duela cu locul secund din Sud, respectiv poziţia a doua din Nord va întâlni primul loc din Sud, meciuri ce se vor desfăşura tur-retur. După care câştigătoarele celor două jocuri vor evolua, într-o singură manşă, pe teren neutru, pentru desemnarea campioanei Maramureşului. Dacă Liga 5 era până acum structurată pe două serii, din sezonul ce urmează aceasta va avea una singură, 16 echipe înscriindu-se la acest nivel.

Asociația Județeană de Fotbal Maramureș a mai anunţat, printre altele, că au fost afiliate o serie de cinci echipe, Foresta Câmpulung la Tisa şi CSM Sighetu Marmaţiei în Liga 4, Stejarul Fersig, Unirea Săsar şi Viitorul Gârdani în Liga 5. În schimb, nu a fost dezafiliată nicio echipă.

Un element important adus la cunoştinţa membrilor este implicarea Consiliului Judeţean cu o sumă consistentă pentru consolidarea sportului rege în judeţul nostru, şi anume alocarea sumei de 500.000 lei. Din această sumă, AJF Maramureş va procura echipament de joc pentru toate reprezentantele Ligii 4 şi 5, precum şi treininguri pentru grupările antrenate în fotbalul amator. De asemenea, toate cluburile afiliate la AJF au primit şi steaguri de colţ, iar la anul se preconizează ca acestea să primească din partea forului organizator şi plase pentru porţi.

 

Articolul precedentMii de pelerini sunt așteptați la Mănăstirea Rohia și la Mănăstirea Moisei
Articolul următorAudiență cu cetățenii în municipiul Sighetu Marmației