Mănăstirile din Maramureş își deschid porțile pentru pelerinii din întreaga țară. 

Episcopia Maramureșului și Satmarului apreciază că de sărbătoarea Sfintei Mării, pe 15 august, mii de credincioși vor participa la slujbele religioase.

Peste 10.000 de pelerini, români și ucraineni, sunt așteptați să participe la liturghia religioasă care va avea loc la mănăstirea Moisei.

Este deja o tradiție că în fiecare an de Sfântă Mărie, oamenii să meargă în pelerinaj la mănăstirile Moisei și Rohia.

La Mănăstirea de la Rohia credincioșii sunt așteptați  să se închine la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni.

Astăzi de la ora 18 la același lăcaș de cult va avea loc Vecernia mare cu Litie, Acatistul Adormirii Maicii Domnului săvârşite de către Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului împreună cu un sobor de stareţi, preoţi si diaconi.

Începând cu ora 21.30 este programată Slujba Privegherii, Utrenia, Prohodul Maicii Domnului și Paraclisul Maicii Domnului.

În ziua de 15 august are loc hramul mănăstirii de la ora 9,30 pelerinii pot participa la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în sobor de stareţi, preoţi şi diaconi de către Preasfinţitul Timotei Sătmăreanul Arhiereu-Vicar al Maramureşului şi Sătmarului. Toți credincioşii care participă la hramul Mănăstirii Rohia, vor primi o masă caldă.

Va fi hram și la Mănăstirea din Moisei care va fi patronat de către PS Iustin, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului. 

 Astăzi 14 august de la ora 18.00 va fi oficiată  slujba Vecerniei cu Litie iar la ora 22.00 are loc Privegherea cu prohodul Maicii Domnului, urmate de Dezlegările Sfântului Vasile cel Mare. De ziua praznicului, în 15 august de la ora 10-se va desfășura Sfânta Liturghie Arhierească.

Articolul precedentDouă ordine de protecţie emise de poliţişti
Articolul următorAdunarea Generală a AJF Maramureş: S-a stabilit sistemul competiţional pentru sezonul 2019/2020