11 unităţi administrativ teritoriale din Maramureş au depus mai multe solicitări pentru finanțarea programelor și acțiunilor cultural-educaționale.

Aleşii judeţeni au decis astfel ca aceste activităţi să fie finanțate cu un total de 345 mii lei din bugetul propriu al județului.

15.000 de lei se acordă comunei Ariniș pentru realizarea proiectului cultural ”Tămășești – 595 de ani în timp ce alţi 25.000 de lei au fost aprobaţi pentru administrația din Groșii Țibleșului în vederea realizării celei de-a XIII-a ediții a Festivalului folcloric ”Tradiții și obiceiuri de pe Valea Țibleșului”.

Câte 30.000 de lei s-au alocat, prin votul aleșilor județeni, comunelor Săpânța, Rona de Jos, Mireșu Mare, Săcălășeni și Copalnic Mănăștur care vor organiza de asemenea manifestări devenite deja tradiţie în aceste zone. Câte 40.000 de lei s-au aprobat și pentru Cernești, Oncești și Bicaz.

La Cernești va avea loc, în intervalul 24 – 25 august, a XV-a ediție a ”Festivalului Stuparilor”, în timp ce la Oncești se vor sărbători ”Zilele comunei” în data de 25 august. Tot în 25 august, în Bicaz va avea loc evenimentul cultural ”Întâlnirea cu fiii satului”.

Articolul precedentMinaur deschide la Turda seria amicalelor
Articolul următorVERIFICĂRI ȘI ÎN MARAMUREȘ: Ministrul afacerilor interne a dispus Poliției Române să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane