De la 1 Martie 2019, copiii din România vor avea alocațiile majorate, în urma adoptării de către Parlament a unui amendament depus de Partidul Național Liberal la legea bugetului de stat.

,,Îi felicit pe colegii mei din Parlament și pe toți parlamentarii care au votat acest amendament și au făcut astfel posibilă majorarea alocațiilor pentru toți copiii din România. Este pentru a doua oară când la inițiativa PNL se dublează alocațiile pentru copii și ne bucurăm că am reușit să coalizăm mai multe forțe politice în jurul acestui proiect important pentru viitorul țării,” a declarat Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș, în cadrul conferinței de presă a filialei partidului.

De la 1 Martie 2019, alocațiile pentru copii care sunt astăzi în valoare de 84 de lei vor crește la 150 de lei, iar cele de 200 de lei vor ajunge la 300 de lei.

Președintele PNL Maramureș a prezentat de asemenea viziunea PNL pentru buget  și amendamentele depuse în domenii importante, cum ar fi infrastructura, sănătatea, educația, sistemul de pensii.

Toate amendamentele depuse de PNL vizează dezvoltarea țării,dezvoltarea comunităților locale, investiții pe termen lung și bunăstarea românilor. Din păcate mașinăria de vot a puterii a respins aceste amendamente în bloc, fără să analizeze impactul și necesitatea lor.E deja de notorietate amendamentul prin care PNL propunea să se ia bani de la subvenția partidelor pentru a finanța masa caldă a elevilor și care a picat la votul în comisie, fiind ulterior plagiat de Liviu Dragnea  și adoptat desigur.” a mai precizat Ionel Bogdan.

Legat de buget, președintele PNL Baia Mare, Călin Bota,  a declarat că este ,,nerealist,bazat pe o creștere economică nesustenabilă, care nu are nicio legătură cu realitatea economică din România și din Europa.„

Liderul PNL Baia Mare a vorbit și despre impactul acestui buget la nivel de primării, unde „investițiile vor fi afectate în mod negativ, după transferul  cheltuielilor sociale către autoritățile locale, în baza unor promisiuni  ale guvernului, promisiuni puțin credibile având în vedere că actuala putere promite multe și face puține.„

Purtătorul de cuvânt al PNL Maramureș, Cristian Țâgârlaș, a vorbit despre decizia coaliției de guvernare de a tăia din bugetele SRI, SPP, condamnând dorința de răzbunare personală a liderului PSD, Liviu Dragnea .

„Pentru a-I face pe plac lui Liviu Dragnea s-au făcut tăieri la bugetele instituțiilor care se ocupă de siguranța națională, un lucru inacceptabil într-un stat european, în care siguranța și securitatea cetățenilor sunt primordiale„.

Liderii PNL Maramureș au condamnat decizia majorității de a respinge pe bandă rulantă aproape toate amendamentele opoziției, în condițiile în care multe erau legate de proiecte destinate dezvoltării comunităților.

Articolul precedentPreședintele CJ Maramureș a vorbit tinerilor din CJE Maramureș despre importanța administrației publice
Articolul următorSistemul de Management Integrat al Deșeurilor: Stabilizarea amplasamentului de la Sîrbi, o urgență