Peste 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.000 lei, au fost aplicate de polițiștii maramureșeni în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Oamenii legii avertizează că vor continua controalele pe această linie și nu vor tolera nicio abatere de la lege. 

 

 

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat  acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activitățile desfășurate ieri, 11 decembrie a.c., au participat 58 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

 

În cadrul celor 10 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 35 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 935 de persoane şi au fost verificate 128 de mijloace de transport, din care 57 mijloace de transport public în comun şi cinci operatori autorizaţi/transportatori de persoane.

 

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale astfel:

 – O sancţiune a fost aplicată persoanelor fizice care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie;

 – 52 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

 – două sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 11.875 de lei.

 

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante. Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ”, transmit polițiștii din Maramureș.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 12 decembrie 2020
Articolul următorMihai Tudose: ”Nu dați briciul pe mâna maimuței”