Întrucât în această perioadă circulația pe drumurile din Maramureș se face în condiții de iarnă, Serviciul Rutier Maramureș reamintește șoferilor că au obligația să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă și să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

”Serviciul Rutier Maramureș recomandă conducătorilor auto să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă omologate, în permanență conducătorii auto să sporească atenția, să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum, aici luăm în calcul partea carosabilă care este posibil să fie acoperită cu zăpadă, gheață sau polei, să păstreze o distanță suficientă față de vehiculul care circulă în fața sa pentru a reuși evitarea producerii unor  evenimente rutiere grave. De asemenea conductorii auto trebuie să se asigure că parbrizul, geamurile laterale și luneta autovehiculului sunt curățate, dezaburite și oferă vizibilitate pentru întreg câmpul vizual”, a explicat Gheorghe Goth, comisar Serviciul Rutier Maramureș.

Potrivit oamenilor legii conducerea autovehiculelor pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei fără anvelope de iarnă, constituie contravenție iar conducătorul auto este pasibil de amendă contravențională între 1305 lei și 2900 lei și poate rămâne și fără certificatul de înmatriculare și fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

 

Articolul precedentProduse de igienă gratuite pentru beneficiarii de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei
Articolul următorProgramul RABLA: când începe și câte tichete vor fi acordate