Sighetenii care beneficiază de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei vor primi prin intermediul Direcției de Asistență Socială Sighetu Marmației produse de igienă prin „Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD 2019/2020” .

Începând de miercuri, 15 ianuarie, va începe acţiunea de distribuire a produselor de igienă către persoanele beneficiare.

”Și în acest an Ministerul Fondurilor Publice și Ministerul Fondurilor Europene desfășoară un program cofinanțat de Uniunea Europeană astfel încât prin legislația în vigoare sunt stabilite categoriile de persoane care vor beneficia de un ajutor material având în vedere și precaritatea materială a familiilor și a persoanelor în cauză. În perioada imediat următoare Direcția de Asistență Socială va desfășura activitatea de distribuire a unor pachete care conțin produse de igienă pentru persoanele pentru care prin dispoziția primarului a fost stabilit un venit minim garantat în baza legii 416 privind venitul minim garantat, familiilor care beneficiază de alocația de susținere a familiei”, a spus Marius Volcovinschi, director Direcția de Asistență Socială Sighetu Marmației.

După ce aceste două categorii de beneficiari vor fi epuizate, pachetele rămase vor fi distribuite persoanelor încadrate în grad de handicap grav sau accentuat.

”Aceste produse vor fi distribuite la locația din strada Ioan Mihaly de Apșa nr. 2, lângă caseria Vital între orele 10:00-14:00 iar persoanele care se vor regăsi pe listele care au fost întocmite se vor prezenta cu un act de identitate valabil astfel încât să poată ridica pachetele care li se cuvin”, a adăugat Marius Volcovinschi.

Fiecare beneficiar va primi mâine în baza actului de identitate un pachet cu mai multe produse de igienă.

 

Articolul precedentMaramureșeanul Gheorghe Șimon a fost numit la conducerea filialei PSD Cluj
Articolul următorAmenzi usturătoare pentru șoferi dacă nu au anvelope de iarnă