În ciuda vremii instabile, 2018 e un an bun pentru apicultorii maramureșeni. După mai multe luni în care au muncit zi de zi, aceștia spun că recolta de miere este una bogată.

Președintele Asociației Apisigmar din Sighetu Marmației spune că prețul mierii s-ar putea să fie mai mic, ca urmare a recoltei bogate de anul acesta.
”Anul 2018 a fost unul bun pentru sectorul apicol și întreba cineva că dacă se va regăsi și în prețuri această îmbunătățire. Într-un fel se va remarca și în prețuri acest lucru. Prețurile la vânzarea cu amănuntul au rămas cam pe aceeași linie însă  prețurile pentru comerțul en gros au o ușoară scădere”, a spus Robert Pop, președintele Asociației Apisigmar Sighetu Marmației.
Anul acesta apicultorii au de vânzare toate sortimentele de miere.
”Avem toate sortimentele de miere, începând de la cea de floarea soarelui, salcâm, rapiță, tei, mană și polifloră. Avem și polen colectat de noi, fagure cu miere, polen preparat cu miere, nucă cu miere, tot ce este sănătos. Noi ne ocupăm de albine de 50 de ani”, a spus un apicultor din Sighetu Marmației.
Prețurile la miere pornesc de la 13 lei pentru borcanul mic și ajung la 25 de lei pentru un borcan mare.
Articolul precedentCetățeni din Bangladesh, opriți la frontiera de nord a țării. Aceștia au declarat că își doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen
Articolul următorSighetu Marmației-Substanţe toxice indisponibilizate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase