Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au depistat şi predat autorităților de frontieră din Ucraina, doi cetățeni din Bangladesh, care intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău– judeţul Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel au depistat în apropierea frontierei cu Ucraina, între localitățile de frontieră Săpânța și Câmpulung la Tisa, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.
Întrucât persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu dețineau documente de identitate asupra lor, polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii acestora la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, în vederea continuării cercetărilor.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, în vârstă de 26, respectiv 30 de ani. Aceștia au declarat că își doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.
Miercuri  cei doi cetățeni din Bangladesh au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.
Articolul precedentS-a turnat asfalt peste șine, nu mai trece trenul, dar indicatoare pentru șoferi să oprească mai sunt
Articolul următorAn bun pentru apicultorii maramureșeni