Cazul pădurarului ucis în Maramureș este în continuare sub semnul întrebării. Procurorii nu au încă rezultatul expertizei ADN, după ce arma găsită lângă pădurar a fost trimisă la București.

Data fixată pentru primirea raportului este 17 noiembrie, rezultat de care depinde și continuarea anchetei și efectuarea celorlalte expertize „balistice și fizio-chimice.”

„Arma se află acum la geneticieni, noi nu putem face nimic până nu primim raportul. Problema este că în Romania sunt doar două instituții care fac asemenea cercetări, și anume Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din București și Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, care deservesc întreagă ţară și nu excludem posibile întârzieri.” a declarat pentru Realitatea de Maramureş, Bogdan Gabor, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Procesul de audiere a persoanelor care s-au întâlnit cu pădurarul înainte și după producerea tragediei s-a încheiat momentan, dar în funcție de examenul ADN procurorii vor stabili care sunt următoarele piste de cercetare și daca urmează și alte audieri.
„Procurorii nu pot ști cu certitudine daca s-a tras de sus, de jos sau din alte direcții, mai ales că nu își explică până la aceasta nici cum s-a rupt pușca. Sunt o mulțime de întrebări la care numai experții pot răspunde când vor avea absolut toate rapoartele.” a mai adăugat Bogdan Gabor.

Până la acest moment, nu s-a formulat vreo acuzaţie penală faţă de vreo persoană.
Reamintim că pădurarul Liviu Pop a fost găsit la mijlocul lunii octombrie, împuşcat şi aruncat într-o râpă, într-o pădure dintre localităţile Rogoz şi Lăpuşul Românesc. Avea 30 de ani si era angajat de 7 ani la Direcța Silvică Maramureș.

Articolul precedentTractor cu care se transporta ilegal material lemnos, oprit de poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş
Articolul următorIPJ MARAMUREȘ: Acțiune organizată la nivel european, în scopul protejării cetățeanului și asigurării integrității infrastructurii critice