În timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control un tractor cu o remorcă în care se afla material lemnos.

„Conducătorul auto, un tânăr de 29 de ani, a prezentat două avize de însoţire pentru cantitatea totală de 18,5 mc material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la realitatea datelor consemnate în avizele de însoţire a materialului lemnos în ceea ce priveşte volumul şi speciile transportate, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul Ocolului Silvic Tăuţii Măgherăuş” ne-a informat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Poliţiei Maramureş.

În urma verificărilor efectuate şi a inventarierii materialului lemnos s-a constatat că datele precizate în documentele prezentate nu corespundeau realităţii, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi măsura confiscării cantităţii de 6,60 mc material lemnos şi a confiscării valorice a cantităţii de 3,85 mc de foc mesteacăn.

Articolul precedentIntensificarea activității de supraveghere a difteriei în Maramureș
Articolul următorAncheta în cazul pădurarului ucis bate pasul pe loc! Se aşteaptă rezultatul unei expertize