Un vânător care a vânat fazani deşi pe autorizaţia de vânătoare scria raţe, este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de braconaj.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu cei de la Poliţia Tăuţii Măgherăuş au acţionat pentru prevenirea braconajului pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunii au identificat un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Tăuţii Măgherăuş, aflat la volanul unui autoturism în care poliţiştii au descoperit un exemplar de interes cinegetic din specia fazan, mort.

„Din primele cercetări rezultă că bărbatul avea eliberată pe numele lui, o autorizaţie de vânătoare valabilă pentru fondul nr 34 Cicârlău şi având înscris ca drept de recoltă, patru bucăţi din specia raţă mare.Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj.” ne-a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Poliţiei Maramureş. 

Oamenii legii  i-au ridicat bărbatului autorizaţia de vânătoare, arma de vânătoare, şi permisul de vânătoare, în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedent134 de autovehicule controlate de polițiști în Sighetu Marmației
Articolul următorȘtiința Explorări joacă în deplasare cu Universitatea Cluj