Fundația CDIMM Maramureș informează primăriile din județ, că Administrația Fondului pentru Mediu a deschis două sesiuni de depunere a dosarelor pentru două programe importante. Este vorba despre programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a anergiei electrice și cel privind închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme.
„Primarii maramureșeni trebuie să știe că se va finanța achiziționarea și instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice care folosesc surse de energie regenerabilă, nepoluante pentru locuințele situate la 2 km de rețeaua natională de distribuție a energiei electrice și care folosesc combustibili convenționali pentru producerea acesteia. Acest program va fi finanțat cu maximum 25.000 de lei inclusiv TVA pentru fiecare sistem voltaic care deservește o gospodărie și are un buget total de 230 milioane de lei” a precizat Radu Big, director executiv Fundația CDIMM.
Cel de-al doilea program care se referă la închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme are ca scop reducerea efectelor negative asupra sănătătii populației și asupra mediului. Finanțarea în cadrul programului se acordă în procent de pană la 100% din cheltuielile eligibile și în limita creditelor de angajament și bugetare aprobate prin bugetul anual de venituri și cheltuieli al AFM, bugetul total fiind de 100.000 mii lei.
Pentru aceste două proiecte sunt două termene limită, 10 iunie a.c. respectiv 10 iulie a.c.
Consultanții de la CDIMM spun că anul acesta până în prezent circa 15 primării din Maramureș s-au arătat interesate pentru a accesă proiecte, în special pe prima axă privind panourile fotovoltaice. De asemenea sunt deja unele unități administrativ-teritoriale care au beneficiat în trecut, de surse de finanțare pentru a derula astfel de programe.

Articolul precedentÎn județul Maramureș a fost lansată CAMPANIA NAȚIONALĂ ”INFORMARE ACASĂ! SIGURANȚĂ ÎN LUME!”
Articolul următorProiectul ”Viitorul memoriei. Înțelegând trecutul pentru un viitor mai bun” a fost implementat și în Sighetu Marmației