Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară îi așteaptă pe cei mai mici dintre noi să descopere, alături de minunații meșteri populari, tainele împletitului, ale cusutului și ale confecționării podoabelor din mărgele sau din dantelă, folosindu-și îndemânarea și creativitatea.

Luni 22 iulie, între orele 10.00 și 11.00, participanții vor avea ocazia să învețe pașii de bază ai punctelor de cusături și împletituri, alături de meșterul popular Valeria Chiuzbăian, în cadrul atelierului de cusături. Iar după aceea vor fi inițiați în mânuirea acului de croșetă de către meșterul popular Ana Mețenti, în cadrul atelierului de croșetat.

Marți, 23 iulie, între orele 10.00 și 11.00 vor avea parte de un atelier de confecționat cocarde, împreună cu meșterul popular Valeria Chiuzbăian şi vor realiza coșulețe, botoșei și pălărioare împletite cu acul, în cadrul atelierului de confecționat miniaturi, coordonat de meșterul popular Stela Szilagyi.
Luni, 29 iulie 2019, între orele 10.00 și 11.00 vor putea țese zgărdane, vor înșira mărgele și vor împodobi gulerașe multicolore croșetate, sub atenta îndrumare a meșterului popular Valeria Chiuzbăian, în cadrul atelierului de confecționat podoabe.

De la 11.00 la 12.00, toți participanții sunt așteptați de meșterul popular Ana Mețenti, la atelierul de împletit brățări multicolore și floricele din dantelă.

Marți, 30 iulie 2019, între orele 10.00 și 11.00, tot alături de meșterul popular Ana Mețenti se va desfășura atelierul de confecționat păpușele și trăistuțe. De la 11.00 și 12.00, cei prezenți vor avea posibilitatea de a-și personaliza semnele de carte cu monograme și motive tradiționale, în cadrul atelierului de cusut semne de carte, cu meșterul popular Stela Szilagyi.
Toate atelierele se vor desfășura în Muzeul Satului.

Articolul precedentZeci de elevi prezenţi la Next Generation, un concurs unic în ţară
Articolul următorRadu Herzal de la Colegiul Gheorghe Șincai, ARGINT la Olimpiada Balcanică