Au revenit escrocii care inventează poveşti cu impact emoţional pentru a obţine sume de bani.

Metodele prin care reuşesc să facă asta sunt în principiu aceleaşi.

Spre exemplu, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cercetează o faptă comisă în cursul acestei săptămâni prin metoda Accidentul.

Verificările efectuate până în acest moment au relevat că miercuri, 21 august, un bărbat din comuna Oarţa de Jos a fost contactat telefonic de către o persoană care a pretins că este agent la Evidenţa Populaţiei şi care i-a solicitat date despre el şi familia sa, inclusiv numărul de contact al soţiei sale plecată la muncă în Italia.

De aici până la obţinerea banilor a fost doar un pas.

Femeia a fost contactată de către un pretins poliţist din cadrul Serviciului Rutier Maramureş şi anunţată că soţul său a fost implicat într-un accident, urmează să fie operat şi pentru intervenţia chirurgicală este nevoie de suma de 800 euro.

După ce a trimis 400 euro, femeia şi-a contactat soțul şi şi-a dat seama că a fost înşelată.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

​Poliția Maramureș revine cu aceleaşi sfaturi: nu furnizaţi date despre dumneavoastră şi familia dumneavoastră şi, mai important, nu transmiteţi sume de bani!

În ciuda impactului emoţional de moment, amintiţi-vă că în cazul unui accident nici poliţiştul, nici medicul nu solicită bani!

Vă ia maxim un minut pentru a verifica dacă cele transmise telefonic corespund realităţii!

Articolul precedentCS Minaur joacă vineri în deplasare la Sticla Arieșul Turda
Articolul următorSolicitări mai multe la Ambulanță, din cauza căldurii