Este în continuare foarte cald în Maramureș, fiind disconfort termic. In Baia Mare sunt corturi special amenajate unde băimărenii primesc apă. 

Dar cât se poate evitați deplasările pe timp de caniculă, ținând cont și de faptul că este disconfort termic.

Indicele de disconfort termic influențează activitatea organismului uman atunci când umiditatea este ridicată.

În aceste condiții corpul uman pierde mai greu caldură, iar temperaturile ridicate sunt mai greu de suportat.

Aerul pare greu respirabil în perioadele de disconfort termic.

Nu vă expuneți la soare în intervalul 11.00 – 18.00

Comitetul Județean  pentru Situații de Urgență Maramureș recomandă cetățenilor  dar mai ales persoanelor vârstnice  cu probleme de sănătate să evite, pe cât posibil, expunerea la soare și caldură, în intervalul orar 11.00-18.00.

Este important să consume lichide (apă și sucuri de fructe, în cantitate de 2-4 litri/zi) pentru hidratarea organismului.

Categoriile de persoane afectate de un indice de temperatura umezeală ridicat sunt: bolnavii astmatici, cardiaci, hipertensivi, cei cu boli endocrine (hipertiroidienii, hipotiroidienii sau cei cu afecțiuni ale suprarenalei), precum și persoanele obeze.

Articolul precedentPagube în valoare de peste 2,4 milioane mii lei produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în Maramureș
Articolul următorServiciile publice comunitare de permise și pașapoarte nu vor avea program de lucru cu publicul în data de 16 august