A doua zi de iarnă calendaristică ne aduce cod galben de polei, sunt ploi si ninsori în majoritatea zonelor din țară.

În țară,  vremea va fi în general închisã, cu temperaturi sub mediile climatologice specifice datei în regiunile extracarpatice şi apropiate de acestea în interiorul arcului Carpatic.

 

În sud-est şi pe alocuri în rest vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã, iar la munte mixte. Se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în prima parte a zilei, pe arii relativ extinse în Moldova şi izolat în celelalte regiuni.

 

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, cu cele mai scãzute valori în nord-est, iar cele minime între -4 şi 3 grade. Pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceaţă.

Imagine

 

Și în București vremea va fi închisă, iar în prima parte a zilei probabilitatea pentru precipitaţii slabe mixte (trecãtor lapoviţã, ninsoare şi ploaie) va fi ridicatã.

 

 

Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã de 0…1 grad. Vor fi condiţii de ceaţã, mai ales noaptea.

 

Articolul precedentȘapte semne că ai putea avea probleme cu inima
Articolul următorMomentul din zi în care este periculos să aerisim casa iarna. Sfaturi utile pentru a-ți aerisi corect locuința