Problemele cu inima nu apar doar la persoanele în vârstă sau supraponderale. Oricine poate avea afecţiuni cardiace, chiar şi de la o vârstă fragedă. Însă puţini sunt cei care se gândesc la acest lucru, chiar dacă au anumite simptome.

 

Nu este recomandat să stai toată ziua să te gândeşti la toate bolile pe care este posibil să le ai, dar totuşi ar fi bine să ştii câte ceva despre simptomele bolilor periculoase, pentru a le descoperi timpuriu. Iată 7 semne că ai probleme cu inima pe care poate nu le-ai lua altfel în seama şi, totuşi, ele reprezintă un pericol pentru viaţa ta, potrivit divahair.ro.

7 semne că ai probleme cu inima

1. Senzaţia de disconfort la nivelul pieptului: persoanele cu probleme cu inima descriu adesea o senzaţie de presiune la nivelul pieptului. Nu este tocmai durere, dar este clar o senzaţie neplăcută.

2. Extenuare la efort scăzut. Este perfect normal să respiri mai greu după ce urci nişte scări sau alergi după maşină, mai ales dacă eşti sedentară ori fumătoare, spre exemplu. Însă atunci când ai probleme cu inima, simţi efectiv că e nevoie să te sprijini de ceva din cauza oboselii.

3. Sforăitul: de obicei, sforăitul este un semn al faptului că nu respiri cum trebuie. Există multe cauze ale apneei (de exemplu, deviaţia de sept), iar una dintre ele poate fi tocmai o problema cu inima.

4. Tusea care nu mai încetează: dacă ai înlăturat toate posibilele probleme pulmonare, tusea poate fi un semn că ai probleme cu inima. Specifică acestui tip de tuşe este expectorarea unui mucus alb sau rozaliu, care poate indică insuficientă cardiacă. Acest lucru se întâmplă pentru că inima nu mai poate face faţă cerinţelor corpului, iar sângele ajunge înapoi în plămâni, de unde se produce acea secreţie roz.

5. Umflarea picioarelor, gleznelor şi tălpilor: deşi este foarte posibil să reţii apă şi să ai o dietă mult prea bogată în săruri, nu este exclus nici să fie din cauza că inima nu pompează suficient de puternic sângele.

6. Bătaia neregulată a inimii: nu trebuie să ai prea multe cunoştinţe medicale că să deduci o că o bătaie neregulată a inimii (aritmie) sau un puls prea mare (tahicardie) sunt două semne ale unei inimi cu probleme.

7. Transpiraţia abundenţă şi bruscă: acesta este un simptom clasic al infarctului. Dacă transpiri abundent fără niciun motiv, este foarte posibil să fie de la inima, mai ales dacă mai ai unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus.

Articolul precedentCe faci când ai poftă „de dulce” și cum elimini zahărul din organism
Articolul următorAtenționare meteo: cod galben de polei și vânt puternic – HARTA