Pregătirile pentru festivalul de colinde „Primește-ne gazdă-n casă” care se desfășoară anual în Sighetu Marmației sunt în toi.  Sute de colindători din mai multe grădinițe din județ vor urca în 14 decembrie pe scenă pentru a aduce în fața spectatorilor colinde tradiționale și obiceiuri de iarnă din Maramureșul istoric

Prichindeii îmbrăcați în straie de sărbătoare vor prezenta obiceiurile de iarnă din zona pe care o reprezintă prin intermediul festivalului de colinde și obiceiuri de iarnă al preșcolarilor,  care anul acesta a ajuns la cea de-a VII-a ediție.

”Anul acesta se împlinesc 7 ani de când a luat naștere Festivalul <Primește-ne gazdă-n casă> dedicat preșcolarilor. Și în acest an festivalul va găzdui peste 400 de preșcolari care vin din toate localitățile din Maramureșul istoric și care au pregătit pentru noi colinde specifice zonelor din care vin. Îi așteptăm cu drag, ne pregătim cu colaci și mere așa cum i-am obișnuit și sperăm să avem un public numeros și multă veselie”, a precizat coordonatorul proiectului, Liliana Vîrsta.

Festivalul va avea loc vineri, 14 decembrie, în sala de spectacole ”Monica Chifor” din cadrul Școlii de Muzică și Arte Plastice din Sighet.

Articolul precedentUn elev din Maramureș, premiat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori
Articolul următorPoveştile din spatele monitorului şi încrederea în persoane pe care le-aţi cunoscut în mediul online vă pot transforma în victime