Lotul de juniori al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Botswana. Printre elevii premianți se află și un maramureșean.

Olimpicii români laureați cu argint sunt Mara Muntean de la Colegiul Național „Decebal” din Deva, Eva Maria Savin elevă a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București, Vlad Ștefan Oros de la Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara, Matei Bogdan Pleșcan de la Colegiul Național din Iași și Alexandru Cătălin Dianu de la Liceul Internațional de Informatică din București. Medalia de bronz a fost adjudecată de Radu Herzal, elev a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

În cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, concurenții susţin trei probe: două probe teoretice individuale şi una practică – experiment/laborator, pe echipe, formate din 3 elevi, cu subiecte din trei discipline, chimie, fizică și biologie. La ediţia din acest an au participat 260 de elevi din 46 de ţări.

 

Articolul precedentA fost inaugurată sala de sport a Școlii Dr. Ioan Mihalyi de Apșa din Sighetu Marmației
Articolul următorAu început pregătirile pentru Festivalul ”Primește-ne gazdă-n casă”