Unul dintre cele mai importante proiecte ce vizează Școala  Dr. Ioan Mihalyi de Apșa din Sighetu Marmației a fost finalizat. În 11 decembrie a fost inaugurată sală de sport a școlii. Construirea acestei săli de sport s-a realizat pe baza unui parteneriat public-privat, o parte a lucrărilor fiind finanțată de Primăria și Consiliul Local Sighet, iar cealaltă parte de o societate comercială cu care instituția de învățământ a mai desfășurat diverse proiecte.

La inaugurarea sălii au fost prezente autoritățile locale, prefectul județul Vasile Moldovan, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș dar și ai societății comerciale care au sprijinit realizarea acestei investiții.

”Este o onoare pentru mine sa particip la acest eveniment important pentru învățământul maramureșean pentru că avem aici o sală de sport care devine un model de bună practică în care administrația locală și ceilalți parteneri au pus umărul pentru ca elevii școlii Ioan Mihalyi de Apșa să poată să desfășoare activități sportive și culturale într-un spațiu deosebit de frumos. Este o sală specială de sport”, a declarat Ana Moldovan, inspector școlar general.

”Vreau să felicit directorul școlii și colectivul de conducere al școlii pentru curajul de a demara un asemenea proiect măreț, ținând seama de piedicile pe care le ai de multe ori. Nu a fost ușor însă cu sprijinul unor parteneri de npdejde, visul a devenit realitate”, a adăugat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.

Dacă până acum derularea orelor de educație fizică reprezenta o problemă pentru acestă școală, odată dată în folosință noua sală de sport, profesorii și cadrele didactice au un spațiu nou și bine dotat care le permite desfășurarea oricăror activități sportive.

Articolul precedentSalariul minim crește de la 1 ianuarie 2019
Articolul următorUn elev din Maramureș, premiat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori