Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, va fi de 2.080 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 12,43 lei/oră.

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se majorează de la 2.080 lei la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră.

Conform prevderilor Hotărârii Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, angajatorii indiferent de forma lor de proprietate au obligaţia de a transmite în registru, modificarea salariului de bază lunar brut, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării.

Articolul precedentA debutat festivalul ”Cum e datina străbună”
Articolul următorA fost inaugurată sala de sport a Școlii Dr. Ioan Mihalyi de Apșa din Sighetu Marmației