De cum s-a topit zăpada pe mai multe străzi din Sighetu Marmației au apărut gunoaiele. PET-uri, ambalaje sau hârtii sunt aruncate la întâmplare pe drum chiar dacă în apropiere se află un coș de gunoi.

Poliția Locală Sighet le recomandă cetățenilor să sesizeze dacă sunt martori la astfel de acțiuni și le reamintește celor certați cu simțul civic că sancțiunile sunt aspre în astfel de cazuri.

”După topirea zăpezii vedem în multe zone din municipiu deșeuri aruncate pe jos, societatea de salubrizare va face tot posibilul să curețe iar noi de câte ori vom găsi sau vom avea date și informații referitoare la persoanele care le-au aruncat vom proceda la a le soma să le strângă sau, dacă nu, la sancționarea lor contravențională și amenzile sunt destul de piperate. Potrivit ar fi ca cetățenii să sesizeze aceste lucruri fiindcă noi ne deplasăm prin cartiere, dar neavând informațiile și datele necesare nu putem să sancționăm la întâmplare pe cineva, trebuie să știm cine e vinovat. De aceea rugăm cetățenii să sesizeze astfel de lucruri”, a spus Horațiu Florin Cioban, director executiv la Poliția Locală Sighet.

Reprezentanții Poliției Locale Sighet îi asigură pe cetățeni că aceia care fac astfel de sesizări rămân anonimi.

Articolul precedentTrupul neînsuflețit al unei persoane, găsit în zona Barajului Firiza
Articolul următorRisc mare de producere de avalanșă în Munții Maramureșului