Un turist de 68 de ani din Deva a decedat, vineri la aproape 2.000 de metri altitudine, în Munţii Rodnei. 

Reprezentanții Salvamont Borşa nu au putut interveni din cauză că maşinile de intervenţie montană au fost puse sub sechestru de către un executor judecătoresc. 

Bărbatul se afla împreună cu soția sa iar la 100 de m de Stația Meteo s-a simțit rău deoarece făcuse un stop cardio-respirator.
Femeia a sunat la 112 timp în care a încercat să-l resusciteze, în așteptarea salvamontiștilor.
Pe când să pornească, salvamontiștii nu au putut folosi mașina din dotare primută de la Primăria Borșa din cauză ca în data de 18 Iulie a.c. a fost sechestrată.
“Pe lângă faptul că încă nici până la ora aceasta NU s-a primit aprobarea din partea comisiilor abilitate din Parlamentul României,  pentru ca în cazurile speciale , mai exact în cazul interventiilor de urgență sa folosim semnale acustice și luminoase, pentru a ne deplasa la cazurile grave cât mai urgent posibil …acum se pare că suntem împiedicați  să ne facem meseria… 
iar  asta nu poate ramane fara urmari “ au scris pe pagina de Facebook, cei de la Salvamont Maramureș.
De precizat că au fost solicitate elicoptere SMURD, dar nici de la Târgu Mureș și nici de la Arad nu nu erau disponibile.
Primarul din Borșa Ion Timiș ne-a confirmat că mașina este sechestrată si că el nu poate face nimic.
Ca urmare doi asistenți medicali s-au deplasat  spre Pietrosul Rodnei cu o mașină defectă.
Trei kilometri salvamontiștii au mers pe jos dar după ce au ajuns la fața locului nu s-a mai putut face nimic. Nu au putut constata decât decesul.
Articolul precedentAbsolvenții sunt așteptați să își depună dosarele pentru șomaj
Articolul următorControale cu aparate Drug Test în Baia Mare