Unităţile şcolare din subordinea Consiliului Judeţean Maramureş au bugetul pentru anul 2019.
Astfel, s-au stabilit sumele care vor fi alocate Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș, Școlii Gimnaziale Speciale Baia Mare, Centrului Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare, Centrului Scolar pentru Educație Incluzivă din Târgu Lăpuș și Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmaţiei.

Suma alocată în anul 2019 este mai mare decât finanțarea acordată în 2018, un mare accent fiind pus pe capitolul investiții arată reprezentanţii CJ Maramureş.
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Maramureș primeşte 905.000 lei, care reprezintă 99% din suma solicitată, care vor fi investiţi în dotări. Aproape 200.000 de lei vor fi folosiți pentru achiziția a 22 de platforme de orientare școlară și profesională pentru consilierea în cariera viitoare a copiilor din Maramureș, cu tehnici și metode reprezentative secolul XXI.
În ceea ce privește  Școala Gimnazială Specială Baia Mare, aici vor fi repartizaţi 1.658.000 lei, din care 50.000 de lei vor fi destinați achiziționării a cinci table interactive multimedia, pentru a ajuta cât mai mult progresul școlar al copiilor cu probleme speciale.
De asemenea s-au alocat bani pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus. Un buget cu 50% mai mare decât anul trecut, respectiv 1.209.000 lei. O bună parte din acești bani, 220.000 de lei, vor fi alocați pentru reparații capitale la fațada corpului clădirii internat situat pe strada Libertății din Vișeu de Sus.
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare beneficiază de 1.364.000 de lei , ceea ce rezeprintă 99% din solicitarea instituției. O parte importantă din acești bani vor fi alocați pentru achiziționarea unui microbuz cu 18+1 locuri pentru copiii cu nevoi speciale, în valoare de 250.000 de lei.
În ceea ce privește Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Lăpuș, acesta va avea un buget cu aproape 40% mai mare decat în 2018. 759.500 va fi bugetul pentru acest an, cu posibilitatea rectificării lui pozitive, în caz de nevoi, pe parcursul anului. Totodată, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației are o alocare de 1.056.000 de lei necesari dotărilor, respectiv pentru o grădină senzorială, și un microbuz școlar nou de 16+1 locuri pentru copiii cu probleme speciale.

Articolul precedentCastelul „Géza Teleki” din Pribileşti se vinde!
Articolul următor”Ce vreau să facă Parlamentul European cu votul meu?”, acţiune a elevilor şi studenţilor