Aeroportul Maramureș primește de la Consiliul Județean, prin rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, 1.200.000 lei. Sunt bani alocați pentru dotări, în mare parte pentru utilaje și echipamente în vederea asigurării siguranței aeronautice și funcționalității pe timp de iarnă a aeroportului.

Având în vedere faptul că R.A. Aeroportul Internațional Maramureș și-a reluat activitatea operațională, pentru buna desfășurare  a activității aeroportuare în timpul sezonului rece, Aeroportul Maramureș a solicitat suplimentarea bugetului pentru achiziția unor echipamente strict necesare sezonului de iarnă. Astfel, aleșii județeni au aprobat rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 la Regia Autonomă ”Aeroportul Internațional Maramureș”.

”Mă bucur că din nou am reușit să alocăm sume consistente de bani și vorbim despre 1.200.000 de lei pentru dotările la Aeroportul Internațional Maramureș pentru nevoile pe care le au astfel încât să aducem Aeroportul la standardele pe care ni le dorim. Este a treia sumă de bani pe care o alocăm din resursele proprii ale Consiliului Județean Maramureș pentru a avea un aeroport performant. Sigur, nu este suma finală pe care o mai avem. Anul viitor vom mai avea, la începutul anului, exact la momentul în care vom face bugetul, vom avem din nou un efort pe care îl vom face pentru a achiziționa restul de echipamente astfel încât aeroportul să fie dotat la cele mai înalte standarde”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Aeroportul Maramureș urmează să se doteze cu un electrocar, necesar pentru tractarea cărucioarelor de bagaje de la clădirea terminalului până la aeronavă, cu un utilaj tractat echipamente handling necesar pentru tractat scări pasageri, cărucioare pentru bagaje, echipament erbicidat + împrăștiere lichid degivrant pistă, echipament accesoriu pentru deszăpezirea căilor de acces, echipamente check-in și ticketing – handling pasageri, cap tractor și plug de zăpadă aeroportuar, degivror, respectiv o autofreză pentru zăpadă.

Articolul precedentRichard Kovacs (UDMR) își dă demisia din CL Baia Mare și se întoarce la echipa ”Uniunii Europene”
Articolul următorProgramul activităților ce vor avea loc în Baia Mare, de Ziua Națională a României