Câinii comunitari au făcut prăpăd în gospodăria unui sighetean de pe strada Mocăniței. Bărbatul spune că mai mulți câini i-au atacat în această dimineață oile, iar pe unele dintre ele le-au omorât.

Bărbatul a precizat că a informat autoritățile despre acest incident și cere să fie despăgubit. În plus acesta atrage atenția asupra pericolului pe care acești câini îl reprezintă și pentru locuitorii din zonă.

”Sunt câini sălbatici și au omorât găini, oi, animale din gospodăria oamenilor de pe strada Mocăniței. Au intrat și la mine în gospodărie în această dimineață în jurul orei 08:30-09:00. Mi-au produs pagube în valoare de aproximativ 1500-2000 lei. 7 oi au fost atacate, 2 au murit și celelalte sunt rănite. Am anunțat jandarmeria, a venit firma de ecarisaj din Sighet, au văzut și ei haita de câini și au spus să mergem mai departe prin avocat sau altcumva să nu facem atâtea drumuri”, a spus Ionuț Rachiș.

Sigheteanul mărturisește că nu este singurul care a fost păgubit. Câinii ar fi atacat zilele trecute și animalele vecinilor lui.

”Câinii nu au fost ridicați de acolo pentru că nu pot fi deocamdată eutanasiați, au mai produs pagube și la vecini. Sunt periculoși pentru că sunt 4 copii în zonă care merg dimineața la școală cu bicicleta, vă dați seama ce se întâmplă dacă se întâlnesc cu câinii sau oamenii care merg la servici, sunt care merg pe schimburile 1, 2 și 3”, a adăugat Ionuț Rachiș.

Bărbatul a declarat că va merge și în audiență la primar pentru ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede.

Articolul precedentExpoziție documentară despre familia regală a României pe frontul Marelui Război, în Baia Mare
Articolul următorProiectul privind impozitele pe 2019 în Sighetu Marmației, în dezbatere publică