În cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş, s-a iniţiat campania umanitară ,,Camarazi cu suflet pentru Ștefania și Daniel” și a fost organizat un meci de fotbal în scop caritabil. Acțiunea a fost una de succes, reușind să se strângă peste 22.000 lei.

Scopul campaniei ,,Camarazi cu suflet pentru Ștefania și Daniel” organizată de jandarmi maramureșeni în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş și cu Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASOOC Baia Mare, a fost de a o ajuta pe Ștefania Daniela Conya, elevă a Liceului de Artă Baia Mare, în vederea achiziţionării unui scaun cu rotile electric pentru a putea frecventa cursurile unității de învățământ și pe Daniel Vasile Oanță, elev al Şcolii Gimnaziale ,,Vasile Alecsandri” din Baia Mare, care necesită protezare la antebraţ, mâna stângă.

”Putem spune că ațiunea a fost una reușită, așa cum s-a anunțat și la finalul meciului caritabil, am reușit să strângem suma de 22 500 lei. Această sumă a fost împărțită în mod egal pentru cele două cazuri sociale pe care le-am avut în atenție. Scopul pentru Ștefania a fost achiziționarea unui scaun cu rotile electric care să îia sigure mobilitate, să îi asigure posibilitatea să se deplaseze mai ușor la cursurile Școlii de artă pe care o frecventează”, a precizat Petru Marcel Florșteanu, inspector şef IJJ Maramureş.

Jandarmii maramureșeni spun că obiectivul acestei campanii a fost atins iar suma adunată le-a fost de mare ajutor celor doi tineri.

”În mare parte ne-am așteptat să colectăm o anumită sumă de bani care să satisfacă pe cât posibil cele două nevoi dar întradevăr nu ne-am așteptat să avem un asemenea success. Sumele preconizate de noi erau undeva până în 15 000 lei, am reușit să depășim această sumă în beneficiul copiilor”, a adăugat inspectorul şef al IJJ Maramureş.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureş a mărturisit că jan darmii maramureșeni se vor mai implica în astfel de acțiuni caritabile.

Articolul precedentSe asfaltează: Circulație îngreunată de lucrări în Sighetu Marmației
Articolul următorConcurs de Ziua Europei pentru elevi, studenţi şi voluntari