Centrul Europe Direct Maramureș, având că structură gazdă Fundația CDIMM Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș-entitate afiliată în proiect organizează Ziua Europei 2019.

 În cadrul acestei manifestări are loc şi acţiunea cultural-artistică „ÎmprEUnă alegem pentru Europa”, ce va avea loc pe 9 Mai 2019, începând cu ora 12.00, la Centrul Millennium Baia Mare.
20 de echipe de elevi/studenți/tineri/voluntari români și străini din cadrul unor instituții școlare/organizații din județul Maramureș vor fi înscrise în eveniment și vor pregăti câte un stand cultural și un moment cultural-artistic dedicate temei ”Anul acesta votez și eu – Ce vreau să facă Parlamentul European cu votul meu?”.
Standul cultural va cuprinde obligatoriu: 1 desen/pictură + 1 fotografie/colaj foto care să reprezinte mesajul ales.

Toate cele 40 de creații artistice vor fi înscrise în Concursul „ImprEUnă alegem pentru Europa” și vor fi expuse on-line pe pagină de internet a Centrului Europe Direct Maramureș, în perioadă 11-15 iunie 2019.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 11 iunie a.c., la Bibliotecă Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare. Premiile vor fi acordate pentru 4 categorii: Eveniment-Ziua Europei: ”Cel mai interesant stand” și ”Cea mai inovativa abordare; Concurs creație „ÎmprEUnă alegem pentru EUropa”: ”Desen/pictură” și ”Fotografie”.- Premiul I este în valoare  de 300 lei/echipă sau creație- Premiul II: 150 lei/ echipă sau creație- Premiul III: 100 lei/ echipă sau creație. Termenul de înscriere este 23 aprilie 2019.

Articolul precedentCampania umanitară ,,Camarazi cu suflet pentru Ștefania și Daniel” organizată de jandarmii maramureșeni a fost un succes
Articolul următor50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare