9 aprilie a fost o zi importantă pentru Centrul Universitar Nord din Baia Mare deoarece s-au sărbătorit 50 de ani de învățământ tehnic superior în municipiul reședință de județ și a avut loc festivitatea de inaugurare a Bibliotecii Centrului Universitar.

Această aniversare reprezintă un moment de bilanț al modului în care facultatea a contribuit la pregătirea resursei umane la nivelul județului și nu numai, a celor peste 40.000 de studenți care au acoperit locuri de muncă în economie, industrie, învățământ, cultură atât în Maramureș, cât și în județele limitrofe sau în țară și străinătate.

”Aniversăm 50 de ani de la începuturile învățământului superior ethnic din Baia Mare. În 1969 datorită dezvoltării, industrializării țării, în Baia Mare se înființau două secții de subingineri și anume electromecanica tehnologică și ingineră minieră. La momentul respective erau 69 de studenți care începeau studiile în Baia Mare spre deosebire de astăzi când în facultatea de inginerie învață peste 1250 de studenți. Și la Baia Mare ca și la nivel național și european, specializarea cea mai căutată este calculatoare”, a declarat Nicolae Ungureanul, decanul Facultății de Inginerie.

La eveniment au participat și reprezentanți ai administrației județene și locale, dar și directori ai liceelor din Maramureș.

Articolul precedentConcurs de Ziua Europei pentru elevi, studenţi şi voluntari
Articolul următorEpiscopii catolici se reunesc, începând de azi, la București